– NEEM CONTACT OP –


Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele behandelingsmethode die tot doel heeft de normale (gezonde) situatie in het lichaam te herstellen. De therapeut gaat op zoek naar lesies (blokkaden, spanningen) en behandelt deze met zijn/haar handen. Het hele lichaam wordt onderzocht en indien nodig behandeld. De osteopathie richt zich dus niet alleen op de zone die klachten geeft, maar ook op andere lichaamsdelen die mogelijk de onderliggende oorzaak zijn van pijn/stijfheid elders in het lichaam. De wervelkolom speelt hierin een zeer grote rol. De osteopaat bezit een heel scala aan manuele technieken om blokkaden en/of spanningen weg te nemen, waarna het lichaam zich kan herstellen.

Lees meer over osteopathie.


Wanneer osteopathie bij dieren?

Osteopathie kan bij zeer veel verschillende problemen uitkomst bieden. Loopt uw dier niet goed? Vertoont uw dier misschien protest-, of ontwijkend gedrag bij bepaalde aanrakingen of bewegingen? Heeft uw dier vaak last van diarree, obstipatie, braken of huidproblemen?

Dan kan osteopathie voor uw dier zinvol zijn!

Lees meer over de meest voorkomende klachten waarbij osteopathie kan helpen.

PAARD

HOND


Wanneer mestonderzoek bij paarden?

Mestonderzoek bij paarden dient ter vaststelling van wormbesmettingen op een bepaald moment. Tijdens een mestonderzoek worden de eieren die volwassen wormen in de darm uitscheiden bekeken en geteld. Zo kan er een beeld gevormd worden over welke parasieten er aanwezig zijn, en hoe ernstig de besmetting is. Op basis van deze resultaten kan er een plan van aanpak worden opgesteld: al of niet ontwormen (en met welk middel), andere paarden in de kudde testen/ontwormen, weidemanagement aanpassen etc. Mestonderzoek voorkomt onnodige behandelingen met ontwormingsmiddelen en vermindert de ontwikkeling van resistentie tegen deze middelen. 

Lees meer over mestonderzoek en weidemanagement!

Mestonderzoek paard

 

Vaccinaties

Het is mogelijk uw paard te laten vaccineren! Lees hier over de mogelijkheden.

Share this Page: