[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Osteopathie

Wanneer osteopathie bij honden?

Osteopathie kan uw hond in zeer veel gevallen helpen, bijvoorbeeld bij:

  • Gedragsproblemen: spanning, agressie, angsten
  • Stijfheid, niet willen wandelen/spelen
  • Manken
  • Slechte eetlust, braken, verteringsproblemen (diarree, winderigheid, obstipatie)
  • Terugkerende ontstekingen aan bijvoorbeeld huid, mond, ogen, baarmoeder, darm,…
  • Hormonale problemen

Ook preventief kan osteopathie veel voor uw huisdier betekenen!

Indien uw hond verzekerd is bij Proteq Dier en Zorg met aanvullende dekking, wordt de osteopathische behandeling door een ICREO osteopaat mogelijk vergoed! Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Proteq dier en Zorg.

Lees meer over osteopathie van honden op de website van ICREO of de NVDO!


Wanneer GEEN osteopathie?

In gevallen van acute ziekte of acuut trauma moet eerst uw dierenarts worden geraadpleegd vooraleer er tot behandeling kan worden overgegaan. Bij twijfel mag u altijd vrijblijvend contact opnemen. Indien nodig zal er overleg plaatsvinden met uw dierenarts.


Werkwijze

Het osteopathisch consult bestaat uit een gesprek met de eigenaar / verzorger waarbij de problemen worden besproken. Aansluitend vindt het osteopathisch onderzoek plaats waarbij het lichaam wordt afgetast om problemen op te sporen. Vervolgens wordt er overgegaan tot de behandeling. Het consult duurt 30-60 minuten, afhankelijk van het meewerken van het dier en de hoeveelheid problemen die er wordt gevonden.

Om de behandeling zo prettig mogelijk te laten verlopen, is het van belang de volgende punten in acht te nemen:

  • Bij voorkeur thuis in een rustige, vertrouwde omgeving
  • Eigenaar (of ander bekend persoon) aanwezig
  • De hond moet schoon (vrij van modder) en droog zijn

Na de behandeling is het belangrijk de hond enkele dagen tot een week rust te geven! Dat wil zeggen, niet uitnodigen tot wilde spelletjes of lange wandelingen maken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid element_width=”3″ initial_loading_animation=”zoomIn” grid_id=”vc_gid:1519563628436-11c0eec2598ef5ec270562fb60a741b2-8″ include=”879,880,881,882″][/vc_column][/vc_row]

Denkt u dat osteopathie uw hond ook kan helpen? Neem contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak!

Share this Page: