Onderzoek en behandeling van paarden

Als paarden-dierenarts, osteopaat en ervaringsdeskundige kan ik uw paard helpen om (weer) goed in zijn vel te zitten. Zeer regelmatig hoor ik van mensen dat hun paard protest- en staakgedrag vertoont bij het poetsen, opzadelen, aansingelen en rijden. Ook het niet voorwaarts zijn of zich niet laten vangen in de wei zijn bekende problemen. Bij deze klachten is het vaak niet duidelijk waar het gedrag vandaan komt en derhalve weet men ook vaak niet welke specialist erbij moet worden gehaald. De dierenarts, osteopaat, hoefsmid, zadelpasser, trainer of nog iemand anders? Ook na een behandeling door een van deze specialisten is er vaak onvoldoende verbetering en blijft het gedrag aanwezig. Voor de eigenaar wederom veel onzekerheid over wat er nou scheelt. Om dergelijke problemen op te lossen biedt ik een uitgebreid onderzoek en behandeling van paarden aan.

Als dierenarts en osteopaat heb ik natuurlijk al een schat aan kennis en ervaring opgedaan over de gezondheid van het paard. Daarnaast heb ik ook ervaring met het trainen van (jonge) paarden, opstellen van voedingsschema’s, bekappen van hoeven en optimaliseren van het management. Mijn doel is ten allen tijden om het paard zo goed mogelijk in zijn natuurlijke behoeften te voorzien en lichamelijke problemen op te lossen zodat hij goed in zijn vel zit en er een prettige samenwerking met de eigenaar/verzorger kan bestaan.

Dierenarts

Als dierenarts kan ik aan de hand van een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek en bewegingsonderzoek veel te weten komen over wat er mogelijk aan de hand is met uw paard. Ik kan u advies geven over de aanpak van het probleem en u doorverwijzen naar diverse dierenartspraktijken en -klinieken in de buurt.

Osteopathie

Middels 1-3 osteopathische behandelingen kan ik het lichaam van uw paard zo goed mogelijk in orde brengen. Een paard dat “vast zit” kan niet behoorlijk getraind worden en zal zijn bespiering niet correct ontwikkelen.

Zadelcheck

In het kader van een lichamelijk onderzoek kan ik een korte controle uitvoeren van de pasvorm van uw zadel.

Training

Ik kan u en uw paard op weg helpen om een fijne samenwerking te ontwikkelen. Door gebruik te maken van vnl. grondwerk zorgen we samen ervoor dat uw paard een symmetrische bespiering ontwikkelt en leert zijn lichaam correct te gebruiken. Ook werken we aan een goede communicatie tussen eigenaar/verzorger en het paard. Het doel is het paard te helpen zijn lichaam in orde te houden en tevens plezier in het werk voor zowel ruiter als paard te verkrijgen!

Voor de training van uw paard werk ik samen met diverse trainers in de buurt.

Lees verder

Voedingsadvies en managementadvies

Tijdens mijn studie diergeneeskunde en diverse nascholingen heb ik veel geleerd over de correcte voeding van paarden. Niet alleen gezondheidsproblemen, maar ook veel rijkunstige problemen en afweergedrag zijn terug te voeren naar een verkeerde voeding. Ook als paardenbezitter ben ik bijzonder geïnteresseerd en ervaren in de optimalisatie van het rantsoen.

Voeding en management van paarden gaan hand in hand. Eten is voor een paard niet alleen het opnemen van voedingsstoffen, maar ook een gedrag dat moet worden uitgevoerd om in zijn natuurlijke behoeftes te kunnen voorzien. Zodoende is het voeren van je paard ook een welzijnskwestie! Soms is met enkele aanpassingen in het management grote winst te behalen voor het welzijn van je paard.

Het uitgangspunt is altijd dat het welzijn en de gezondheid van het paard voorop staat!

Mestonderzoek en ontworming

Ook voor mestonderzoek en (advies over) ontworming bent u bij mij aan het juiste adres. Tevens geef ik tips over het beheren van uw weide om de wormbesmettingen zo laag mogelijk te houden.

Lees verder op de volgende pagina!


Op alle werkzaamheden van Veterinair & Osteopathie Cremer zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Share this Page: