– NEEM CONTACT OP –


Was ist Osteopathie?

Osteopathie is een manuele behandelingsmethode die tot doel heeft de normale (gezonde) situatie in het lichaam te herstellen. De therapeut gaat op zoek naar lesies (blokkaden, spanningen) en behandelt deze met zijn/haar handen. Het hele lichaam wordt onderzocht en indien nodig behandeld. De osteopathie richt zich dus niet alleen op de zone die klachten geeft, maar ook op andere lichaamsdelen die mogelijk de onderliggende oorzaak zijn van pijn/stijfheid elders in het lichaam. De wervelkolom speelt hierin een zeer grote rol. De osteopaat bezit een heel scala aan manuele technieken om blokkaden en/of spanningen weg te nemen, waarna het lichaam zich kan herstellen.

Weiter lesen über Osteopathie


Wann wendet man Osteopathie bei Tieren an?

Osteopathie kann bei vielen verschiedenen Problemen zu einem positives Ergebnis führen. Ist der Bewegungsablauf gestört? Reagiert Ihr Tier negativ bei Berührungen oder bestimmten Bewegungen? Hat das Tier oft Durchfall, Verstopfung, Erbrechen oder Hautprobleme?

Dann kann eine Osteopathische Behandlung sehr sinnvoll sein!

Lesen Sie mehr über die meist vorkommenden Beschwerden bei denen die Osteopathie helfen kann.

PAARD

HOND


Wanneer mestonderzoek bij paarden?

Mestonderzoek bij paarden dient ter vaststelling van wormbesmettingen op een bepaald moment. Tijdens een mestonderzoek worden de eieren die volwassen wormen in de darm uitscheiden bekeken en geteld. Zo kan er een beeld gevormd worden over welke parasieten er aanwezig zijn, en hoe ernstig de besmetting is. Op basis van deze resultaten kan er een plan van aanpak worden opgesteld: al of niet ontwormen (en met welk middel), andere paarden in de kudde testen/ontwormen, weidemanagement aanpassen etc. Mestonderzoek voorkomt onnodige behandelingen met ontwormingsmiddelen en vermindert de ontwikkeling van resistentie tegen deze middelen. 

Lesen Sie mehr über Kotuntersuchung und weidemanagement!

Mestonderzoek paard

 

Vaccinaties

Het is mogelijk uw paard te laten vaccineren! Lees hier over de mogelijkheden.

Diese Seite teilen: