Training van uw paard

Na 5 jaar ervaring als osteopaat merk ik dat er regelmatig problemen blijven bestaan na een of meerdere osteopathische behandelingen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om protest-, en staakgedrag tijdens het poetsen, opzadelen en/of rijden. Deze gedragingen ontstaan altijd uit een situatie van ongemak of pijn. Het paard geeft aan dat het iets niet prettig vindt. Echter, zelfs na het oplossen van het ongemak blijven paarden dit gedrag vaak vertonen. Het paard heeft immers geleerd dat het iets bereikt met dit gedrag, namelijk de ruiter/verzorger stopt met poetsen of rijden.

Een ander probleem is blijvende stijfheid of scheefheid. Een osteopathische behandeling stelt het lichaam in staat om een geschikte training op te pakken. Met alleen osteopathie wordt de (natuurlijke) scheefheid van het paardenlichaam echter niet opgelost! Elk paard is van nature scheef. Bovendien komt er vaak nog een periode van ongelijke/verkeerde belasting wegens osteopathische problemen bovenop, die de scheefheid nog verergeren.

Om dit soort problemen aan te pakken kan ik u helpen met de training van uw paard. Deze “nazorg” dient om uw paard weer in balans te krijgen en om de communicatie tussen paard en mens te verbeteren. Wij starten altijd op de grond te werken met het paard. Zaken als netjes meelopen, niet in onze “zone” komen, netjes vaststaan, zich overal laten aanraken en verzorgen zijn basispunten die moeten worden bevestigd. Vervolgens werken wij door middel van grondwerk aan het correcte gebruik van het lichaam en de communicatie tussen mens en paard. De signalen die een paard afgeeft worden in acht genomen en er wordt gewerkt op een paard-vriendelijke manier. Indien er ook problemen zijn bij het rijden kan hier uiteraard ook aan worden gewerkt. Doelstelling is altijd het plezier van paard en ruiter te optimaliseren!

Voor de training van uw paard werk ik samen met instructeurs uit de buurt. Indien nodig/gewenst zal ik u doorverwijzen naar een geschikte trainer!

Op alle werkzaamheden van Veterinair & Osteopathie Cremer zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing

Share this Page: